HemSenaste nyttLids BygdegårdsföreningAktiviteter i och nära LidLids KyrkaSevärdheterHitta hit
Bilder från aktiviteter

Senaste nytt

Bild

Lidsloppet 2017

För nionde gången har nu Lidsloppet gått av stapeln. 36 glada deltagare tog sig runt Glottran på ett eller annat sätt. Allra snabbast var följande:

Damer
Maria Nääv (37:38)

Herrar
Jarko Ökvist (26:42)

Tjejer junior
Esmeralda Lundgren

Killar junior
Jakob Dake

Stort tack till alla deltagare och funktionärer som gjorde det hela möjligt!

Vi ses igen nästa år då Lidsloppet firar 10år!

Lidsloppet 2013

Det var varmt när startskottet gick vid 2013 års Lidslopp. Ett 30 tal personer var laddade att gå, cykla eller springa runt Glottran.

Först i mål i löparklassen män var Jan Johansson. Sen kom många löpare och gångare i strid ström. Alla deltagare togs sig runt och var därmed med i vinstlotteriet. Många vinster delades ut.

Nedan följer några placeringar i löpartävlingen.

Herrar
1 Jan Johansson
2 Ulf Ylander
3 Ulf Gustavsson

Damer
1 Ida Ylander/Susann Jansson
3 Maria Klasson

I år var det premiär för en juniorklass. Löpare upp till 18 år springer runt Glottran.

Killar junior
1 Charlie Gustavsson
2 Herbert Person

Tjejer junior
1 Josefin Janson

Lilla Lidsloppet
1 Signe Lundgren
2 Oliv1a Lundgren
3 Elisa Lundgren

Stort TACK till alla som deltog och till alla som ställde upp som funktionärer.

Är det någon som tog bilder som vi kan publicera så skicka gärna in dem till info@lidskyrkby.se

Stort grattis till vinnarna Lidsloppet 2012

Vinnarna Lidsloppet 2012

I lördags så lunkade, gick och sprang ett stort antal personer runt Glottran. Det årliga Lidsloppet är alltid lika uppdskattat!

Övre raden
Maria Bergstrand (1:a pris gång)
Christine Hylander 1:a pris (damer)
Robert Forssèn 1:a pris (herrar)

Undre raden
Signe Lindgren(1:a pris Lilla (tjejer)
John Vrågård (1:a pris Lilla (pojkar)

Ett stort grattis till ALLA DELTAGARE som togs sig runt.

Titta på fler bilder från Lidsloppet 2012 >>
Bild
Under en vecka har barn från Lid fått lära sig grunderna i tennis av tränarna
Caxton och Tobias från Oxelösund.


Tennis för Lidbarn

Under midsommarveckan fick 13 barn från Lid lära sig grunderna i tennis av en proffstränare.

- Barnen i Lid ska ha samma möjligheter som barn i stan att få prova olika saker, säger Anders Lundgren, Solbacka, initiativtagare till tenniskursen.


Tennislektionerna hölls på Ramdalens idrottsplats i Oxelösund och varje morgon samlades barnen i korsningen i Lid och föräldrarna skjutsade enligt ett uppgjort schema. Nio bofasta barn och fyra sommargäster deltog i kursen. Samuel Nyström Öhlin, 11 år, var ett av barnen.
- Jag har aldrig spelat tennis förut och det har varit jätteroligt, ledarna var så bra på att lära ut, säger Samuel som nu önskar sig en egen tennisracket och vill fortsätta spela.
Ansvarig tränare för kursen var Caxton Njuki, före detta tennisspelare på elitnivå och nu tränare på heltid. Han har under senaste åren vunnit flera utmärkelser bland annat för ”Årets nyföretagare” och ”Årets eldsjäl”.
- Det är fantastiskt kul att träna barn. Den här veckan har det varit en utmaning med åldrar mellan 6 och 14 år men det har varit en fördel att barnen känner varandra sedan tidigare, säger Caxton Njuki.
Även förra året ordnades en tennisvecka för barnen i Lid och Anders Lundgren hoppas det blir fler.
- Det gäller för oss i byn att själva skapa olika möjligheter för barnen och eftersom jag har tränat tennis sedan jag var liten så ligger det mig varmt om hjärtat.

Helena på Vitmossen

BildNelly Forsberg, Sollid, och Elisa Lundgren, Solbacka, får instruktioner av tennistränaren Caxton Njuki.
Koncentrerade miner hos Nicke, Ånsta och Samuel Nyström Öhlin, Skomakarstugan.
Bild
Bild

Prylar och mingel

I lördags var det fullt i bygdegården. Årets höstmarknad 2011 med loppis lockade många.
Massor med prylar fick nya glada ägare.

Lördagen den 6 augusti arrangerades Lidloppet för fjärde året i rad.
- Det har blivit lite av en tradition och loppet engagerar folk att röra på sig, säger Christer Eriksson, ordförande i Lids Bygdegårdsförening.

Först att korsa mållinjen var Kalle Gogman, Åkersberga, som var med för tredje gången och satte personbästa med tiden 28.10.
- Det känns varmt och tungt, säger Kalle Gogman direkt efter målgång. För att få en bättre tid hade han hade planerat att inte stanna för att dricka men värmen gjorde att han ändå tvingades göra ett stopp vid vätskekontrollen vid Kappsta allé. Fast bara efter att han hade kontrollerat att ingen annan löpare var honom hack i häl.

Kerstin Forsberg, Sollid, vann damklassen på 45.33 och var glatt överraskad när hon fick höra tiden.
- Jag är jättenöjd, det är två minuter bättre än tidigare år. Det är roligt när man kan pressa sin egen tid, säger Kerstin Forsberg. Hon har löptränat cirka två gånger i veckan på den kortare ”Örstarundan”.

Maria Bergstrand, Paris, har också tränat intensivt i sommar och varit ute och promenerat varje dag.
- Det märktes nu att det gick lättare, säger Maria Bergstrand som kom tvåa i gångklassen på tiden 1.05.

Och det är precis de effekterna som Anders Lundgren, Solbacka, en av initiativtagarna till Lidloppet, ville uppnå.
- Jag är så stolt över alla som tränar och kommer igång och att det här loppet blir en happening i byn, säger Anders Lundgren. Själv gick han i mål på 38.53 och kände sig även nöjd med att ha uppnått sina egna mål; att springa hela vägen och komma under 40 minuter.

En av de mer långväga deltagarna var Brian Bamberger från London som sprang runt sjön i lugn takt.
- Det är roligt med ett sånt här lopp men det var så fint väder att jag helst ville stanna och bada i sjön!

Lilla Lidloppet blev en riktig rysare. Egil Forsberg, Sollid, och Linnea Lundgren, Solbacka, låg jämsides under hela loppet kyrkbyn runt. Men bara ett par meter innan mållinjen gjorde Egil Forsberg ett ryck och lyckades komma förbi och blev först i mål.

Priser från sponsorerna Vår lilla bod och KiropraktorHälsan lottades ut bland deltagarna. Nästa Lidlopp blir den 11 augusti 2012 och då blir det extra festligt eftersom det är femårsjubileum.
- Alla som har något förslag vad vi ska hitta på då är välkomna att höra av sig, säger Christer Eriksson, Lids Bygdegårdsförening.

Helena på Vitmossen

Se fler bilder från Lidloppet 2011 >>
Bild

Bilrally Gästabudstrofén 9 juli 2011

Det börjar dramatiskt. Redan bil nummer två åker av i kurvan mellan Stora Lundby och Ånsta. Sedan kör bil efter bil av och platsen blir den mest besökta under hela tävlingen.
Lördagen den 9 juli arrangerades SMK Nyköpings rallytävlingen Gästabudstrofén. Etapp nummer fem går genom Lid och under eftermiddagen är det över 130 bilar parkerade vid avspärrningarna vid Svistakorset, Ånsta och Stora Lundby.
– Jag har aldrig sett så här mycket folk på en etapp, säger Bror Hurtig, funktionär, stationerad vid Bränneriet.

Ryktet gick bland åskådarna och mobiltelefonerna går varma; det är här det händer. Kurvan vid runstenen mellan Stora Lundby och Ånsta är kraftigt olycksdrabbad. Rasmus Persson och Stefan Larsson i bil nr 2 kör av under stor dramatik under etappens första minuter. Volvon voltar ett varv och ambulans är snabbt på plats. Föraren Rasmus Persson går med stapplande steg till ambulansen och blir undersökt för sina ryggsmärtor. Kartläsaren Stefan Larsson klarar sig utan större skador.

– Jag känner mig okej men det kanske kommer senare, säger Stefan Larsson precis efter smäll, det var rullgrus och vi hade inte en chans.

Sedan följer bil efter bil deras exempel och åkrarna fylls snabbt av nyfikna åskådare. En av dem som kör av vägen var racingprofilen Kenny Bräck, som bland annat deltog i årets upplaga av TV-programmet Mästarnas Mästare. Han hamnar i diket med sin röda Volvo 240 under publikens skratt och applåder. Efter avåkningen, som är av det mildare slaget, kör Kenny Bräck slalom mellan de vita ensilagebalarna.

– Nu börjar det bli kul, de kör fort och sladdar, säger Eivor Nordqvist, Stavstugan, och gnuggar händerna i förtjusning.

– Om jag var 30 år skulle jag börja köra rally, jag gillar när det går fort, säger Eivor som ser på rallyt tillsammans med familj och vänner och har picknickkorg med kaffe och bullar med sig.

På första parkett på gräsmattan vid Stora Lundby sitter Bengt och Yvonne Klasson med gäster; Rune Hellström, Mary Engström och Marianne Skoglund som är utrustade med både kikare och kamera.

– Det är roligt att se, det är första gången de kör på allmän väg här i Lid, säger Bengt Klasson.

Det yr damm och ryker när bilarna dånar förbi. Men dagen innan har arrangörerna satt upp plast för att skydda mot sten och damm och idag ligger vinden rätt.

– Jag tycker det är spännande, säger Marianne Skoglund som kommit från Nykvarn för att se tävlingen.

Över 200 ekipage deltog i lördagens tävling och körde totalt 48 kilometer fördelade på sex etapper. Förutom förstapriset delades i år även ut ett nyinstiftat pris till minnet av den sörmländske rallytstjärnan Ingvar Carlsson.Eftersom han föddes i Ripsa delades detta pris ut till det snabbaste ekipaget i etappen som gick genom Lid.

Helena på Vitmossen

Se bilder från rallyt >>

Årets Lidlopp 2011


Klara, färdiga, gå!
Sammanbitna miner inför starten i Lidloppet. I Lids egen löpartävling deltog 24 personer som sprang eller gick 6,7 kilometer Glottran runt.

Bild

Igår 24 augusti startade yogan

Vill du vara med ? Du är så välkommen.
Läs mer om yoga i Lids bygdegård >>

Ansvarig utgivare: Lids Bygdegårdsförening, Lidskyrkby 61191 Nyköping
info@lidskyrkby.se
Producerad och sponsrad av Webbreda och KreatiWebb © 2010
Till startsidan